Muses compromeses

Per Muses amb Traça el compromís amb el públic i la informació de qualitat és un principi innegable i fonamental. És per això que com que tractem continguts que poden despertar dubtes pel que fa al tractament de gènere en casos puntuals ens regim en primer lloc per la idea que cal donar veu i incentivar la participació d’aquells col·lectius que per un motiu o un altre han estat o són objecte d’algun tipus de discriminació. En aquest sentit creiem que el nostre programa posa en valor la dona, en aquest cas com un referent cultural, i fa visible la seva actuació en la societat. És per això que es tracta d’un mitjà que en certa manera atorga justícia compensatòria o discrimina positivament les dones que destaquin en qualsevol àmbit cultural o social. Així mateix hem volgut manifestar repetidament que això no exclou el públic masculí de la nostra audiència i que aquest sector no serà mai menyspreat en el marc del nostre programa.

A l’hora de seleccionar les dones que apareixen en el programa de ràdio o en el blog tenim sobretot en compte que destaquin en algun àmbit cultural o que s’estiguin dedicant a aquell àmbit de manera professional o aficionada. En aquest sentit intentem donar la visió de dones amb situacions molt diferents: des de dones que s’han convertit en referents i que són molt conegudes fins a dones que, primordialment per la seva joventut, encara lluiten per fer-se un lloc. Evidentment, tampoc no hi ha cap tipus de discriminació cap a determinades dones per raons de procedència, edat, minusvalidesa, etc, sinó que el nostre interès i objectiu és que totes es puguin sentir representades en el programa així com crear referents molt diversos per tal que ningú es pugui sentir exclòs.

En les entrevistes realitzades ens interessem tant per la seva tasca o professió artística com per la seva experiència personal entorn a possibles discriminacions, o no, així com la seva particular visió del tractament que en fan els mitjans de les dones com a actors en la societat. Creiem que sempre s’ha usat un llenguatge correcte i s’ha donat total llibertat en les respostes. El nostre objectiu és donar a conèixer la diversitat de perspectives i experiències i no es parteix, en cap cas, d’una base que intenti generalitzar o unificar les respostes. Sabem que la discriminació històrica cap a les dones no és un tema senzill i que respon a factors molt diversos i no a un culpable concret.

Finalment, ens interessa molt especialment l’actuació de la resta de mitjans en aquests temes i per aquest motiu amb l’especial dia de la dona vam voler fer un programa d’anàlisi i reflexió per aprofundir en les causes i conseqüències que els mitjans no tractin sempre amb l’ètica corresponent els temes de gènere i, més encara quan es tracta d’apectes tan greus i delicats com la violència de gènere que requereixen un compromís de responsabilitat màxima en els mitjans de comunicació.

Des de Muses amb Traça ens comprometem doncs a ser responsables amb les nostres informacions, a no discriminar cap col·lectiu i a estar sempre disposades a la participació del públic ja sigui mitjançant xarxes socials o altres vies ja que se’ns exigirà un producte de qualitat i responsable, tal i com ens hem compromès.

cropped-10411950_658478524268362_5790429997093817457_n.jpg

 

 

Clàudia, Irina, Jara, Laura i M.Dolors
Muses amb Traça

Deixa un comentari