Quan les dones no són la prioritat

Mentre celebrem el triplet del Barça altres coses passen al món del futbol. A vegades sembla que aquest esport es limiti als quatre equips principals que juguen els caps de setmana per TV3 o Canal+, i no coneixem altres equips fins que la seva realitat ens toca de prop.

Potser és per això, o potser perquè el futbol femení interessa més aviat poc, que el primer equip femení de l’Espanyol està, des de fa un parell de dies, condemnat a morir. L’Espanyol va reunir les jugadores per comunicar que no disposen dels 100.000€ que suposaria garantir els sous d’aquestes i dels tècnics durant la propera temporada. L’any 2014 es va aprovar que el sou mínim d’un jugador (home) de la lliga BBVA era d’uns 129.000€ anuals. Així doncs, un jugador de l’Espanyol cobraria més del que necessita l’equip femení sencer durant una temporada.

Sigui per la raó que sigui, les jugadores d’un dels equips femenins amb més títols ja ha perdut l’entrenador pel futur inestable que els espera, ja que a partir d’ara, si l’equip vol continuar existint, s’haurà d’autofinançar. Les jugadores veuen el futur fosc: “Anirà a pitjor. Volen eliminar-ho [l’equip] i en comptes d’això, el que fan és que s’autodestrueixi”.

El futbol és més que un Barça i un Madrid. Hi ha gent que viu aquest esport tant com els jugadors estrella. No valdria la pena equilibrar una mica més la balança i que noies com les de l’RCD Espanyol poguessin viure del que fan tan bé?

Notícies Relacionades

I a tu, ¿què et van dir quan vas començar?

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s