Veus que han marcat la història

piaf

Font: okemotivephotogra phy.com

 
Edith Piaf (1915-1963)

Edith Giovanna Gassion és coneguda mundialment com Edith Piaf, que significa petit gorrió amb francès. Així la va batejar l’encarregat d’un cabaret que la va descobrir mentre cantava pels carrers. Amb cançons com La vie en rose o l’Hymne a l’amour es va convertir en un símbol de la cançó francesa. Una vida d’alcohol, drogues però també d’entrega i passions que va acabar per culpa d’un càncer als 47 anys.

francemusique.fr

Font: francemusique.fr

 
Maria Callas (1923-1977)

Maria Callas va néixer el desembre de l’any 1923 a Nova York. Coneguda per molts com la Diva assolutta, Callas era famosa tant per la seva espectacular veu com pel gran talent dramàtic que posseïa. Gràcies a la seva versatilitat va interpretar des d’òpera clàssica fins a Verdi o Puccini. Va morir el 1977, amb només 53 anys, i les seves cendres van ser llençades al mar Egeu.

peoples.ru

Font: peoples.ru

Chavela Vargas (1919-2012)

Va néixer a Costa Rica però va ser tota la vida mexicana. La dama del ponxo vermell va donar a la música ranxera una nova expressió. En els seus inicis, Chavela Vargas era mal vista per vestir, fumar i beure com se suposava que només ho podia fer un home. A pesar d’una infància difícil i els excesos amb l’alcohol, Vargas va morir el 2012 rebent múltiples homenatges.

picpix.com

Font: picpix.com

Aretha Franklin (1942-actualitat)

“La Reina del Soul” va començar cantant a l’església on el seu pare era predicador. Durant una llarga temporada es va dedicar a cantar només gospel, però a mitjans del seixanta va començar a experimentar amb el Rhythm and Blues amb cançons com I never loved a man (like I love you). Després de lluitar contra el càncer, l’estiu de 2014 va iniciar una gira pels Estats Units.

elpuntavui.cat

Font: elpuntavui.cat

 
Sílvia Pérez Cruz (1983-actualitat)

És de Palafrugell i encara té tota una carrera per davant. Amb només 31 anys Silvia Pérez Cruz ja ha portat la seva veu als millors escenaris i ha guanyat, entre molts altres premis, un Goya. Filla d’artistes i entregada a la carrera musical tota la vida ha tocat estils tan diversos com el jazz, el folk o el bolero.

 
Si voleu saber més sobre elles, no us perdeu el programa de Muses amb Traça dedicat a la música.

One thought on “Veus que han marcat la història

  1. Retroenllaç: Programa 3 – MÚSICA | Muses amb traça

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s